Afisa Alote 2021 small

Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,

Ύστερα από ένα διάστημα «σιγής» ήρθε και πάλι ο καιρός να δώσετε φωνή στον νου και στην ψυχή σας, να εκφραστείτε δημιουργικά και να ακουστεί δυνατά η σκέψη και το συναίσθημά σας. Με αφορμή τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη από τον Μικρό Ναυτίλο αναζητήστε «τα απαραίτητα» για τον «ταξιδιωτικό σάκο» της ζωής και με μολύβι, χαρτί, χρώματα, νότες, υπολογιστή, σύγχρονα τεχνολογικά μέσα δημιουργήστε τα δικά σας πρωτότυπα έργα!

Ανταποκριθείτε για μια ακόμα φορά στην πρό(σ)κληση να συμμετάσχετε στους 14ους ΑΓΩΝΕΣ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ!

 

Η Επόπτρια των Σχολείων της Φ.Ε.

και η Συντονιστική Επιτροπή των Α.ΛΟ.ΤΕ.

 

 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΠΟΙΗΣΗ | ΔΙΗΓΗΜΑ | ΜΟΥΣΙΚΗ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ | ΣΚΙΤΣΟ

ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ | ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Υποβολή έργων: 6 Δεκεμβρίου 2021 - 20 Ιανουαρίου 2022

 

                                                          ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στους Α.ΛΟ.ΤΕ. 2021 - 2022                                                   

  1. Όλοι οι διαγωνισμοί διεξάγονται ξεχωριστά για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
  2. Σε όλους τους διαγωνισμούς μπορείτε να συμμετέχετε μόνο με ατομικό έργο, εκτός από τους διαγωνισμούς Μουσικής και Ταινίας Μικρού Μήκους, στους οποίους τα έργα μπορούν να είναι και συλλογικά.
  3. Ο καθένας από εσάς μπορεί να λάβει μέρος σε όσους διαγωνισμούς επιθυμεί.
  4. Σε κάθε διαγωνισμό μπορείτε να υποβάλετε μόνο ένα έργο, το οποίο θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τις Οδηγίες που ακολουθούν.
  5. Όλα τα έργα σε κάθε διαγωνισμό έχουν ως αφορμή τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη και ως θέμα «Μόνον τ’ απαραίτητα…». Αναζητούμε τα δικά μας «απαραίτητα» για τον «ταξιδιωτικό σάκο» της ζωής μας.
  6. Τα έργα θα κριθούν από ειδικές επιτροπές, στις οποίες μετέχουν καταξιωμένοι εκπρόσωποι της κάθε Τέχνης.
  7. Οι επιτροπές, αφού κρίνουν τα έργα, θα απονείμουν τρία βραβεία για κάθε διαγωνισμό ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.
  8. Θα απονεμηθεί βεβαίωση για κάθε συμμετοχή στους Α.ΛΟ.ΤΕ.

                            Οδηγίες για τη συμμετοχή και τον τρόπο υποβολής έργων σε κάθε διαγωνισμό                           

Ποίηση | Διήγημα

  • Τα ποιήματα μπορεί να είναι έμμετρα ή γραμμένα σε ελεύθερο στίχο.
  • Η έκταση των ποιημάτων δεν πρέπει να ξεπερνά τους 40 στίχους.
  • Η έκταση των διηγημάτων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 1.600 λέξεις.
  • Όλα τα κείμενα θα πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Το e-mail θα έχει ως θέμα: «Για τον Διαγωνισμό Ποίησης» ή «Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος» και θα περιέχει δύο (2) συνημμένα αρχεία word. Το πρώτο αρχείο θα περιέχει το κείμενό σας (ποίημα ή διήγημα) και θα ονομάζεται με το ψευδώνυμό σας. Το δεύτερο αρχείο θα είναι η ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (βλ. τέλος της Προκήρυξης) συμπληρωμένη με τα προσωπικά σας στοιχεία και θα ονομάζεται με το ονοματεπώνυμό σας.

Χρωματική Σύνθεση | Σκίτσο

  • Η χρωματική σύνθεση πρέπει να είναι σε χοντρό χαρτί ακουαρέλας διαστάσεων 25x35 cm και δεν πρέπει να είναι σε κάδρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υδατοχρώματα (ακουαρέλα, τέμπερα), ακρυλικά, χρωματιστά μολύβια, κηρομπογιές ή και μικτή τεχνική (κολλάζ και ζωγραφική).
  • Το σκίτσο πρέπει να είναι σε χοντρό χαρτί ακουαρέλας διαστάσεων 25x35 cm. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μολύβι ή στυλό μελάνης μαύρου χρώματος.
  • Τα έργα θα παραδοθούν στην κάλπη των σχολείων σε κλειστό φάκελο αναλόγων διαστάσεων, με την ένδειξη: «Για τον διαγωνισμό Χρωματικής Σύνθεσης» ή «Για τον διαγωνισμό Σκίτσου». Πίσω από το έργο θα αναγράφεται το ψευδώνυμό σας. Μέσα στον φάκελο θα περιέχεται εκτυπωμένη η ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ συμπληρωμένη με τα προσωπικά σας στοιχεία (βλ. τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο τέλος της προκήρυξης).

Φωτογραφία

  • Η φωτογραφία πρέπει να είναι πρωτότυπη.
  • Η φωτογραφία θα πρέπει να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Το e-mail θα σταλεί με θέμα: «Για τον Διαγωνισμό Φωτογραφίας» και θα περιέχει δύο (2) συνημμένα αρχεία. Το πρώτο αρχείο θα περιέχει την φωτογραφία (αρχείο jpeg ή png). To όνομα του αρχείου θα είναι το ψευδώνυμό σας γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες. Το δεύτερο αρχείο θα είναι η ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (βλ. τέλος της Προκήρυξης) συμπληρωμένη με τα προσωπικά σας στοιχεία και θα ονομάζεται με το ονοματεπώνυμό σας.
  • Η φωτογραφία τυπωμένη σε φωτογραφικό χαρτί διαστάσεων Α4 θα παραδοθεί και στην κάλπη που θα βρείτε στο σχολείο σας, προκειμένου να αναρτηθεί στην έκθεση έργων των Α.ΛΟ.ΤΕ., η οποία θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία των Αρσακείων Ψυχικού.

Μουσική: Οργανική Σύνθεση | Μελοποιημένος Στίχος

  • Το έργο πρέπει να έχει διάρκεια από 2 έως 5 λεπτά.
  • Το είδος της μουσικής είναι ελεύθερο (κλασική, παραδοσιακή, μπαλάντα, τζαζ, ροκ κ.ά.).
  • Το μουσικό έργο πρέπει να συνοδεύεται από 1 έως 4 όργανα για τους μελοποιημένους στίχους και από 1 έως 5 όργανα για την οργανική μουσική.
  • Για την παραγωγή της μουσικής επιτρέπεται και η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.
  • Το έργο σας θα πρέπει να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Το e-mail θα σταλεί με θέμα: «Για τον Διαγωνισμό Οργανικής σύνθεσης» ή «Για τον Διαγωνισμό Μελοποιημένου στίχου» και θα περιέχει δύο (2) συνημμένα αρχεία. Το πρώτο αρχείο θα περιέχει το έργο σας σε μορφή mp3 και θα ονομάζεται με το ψευδώνυμό σας γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες. Το δεύτερο αρχείο θα είναι η ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (βλ. τέλος της Προκήρυξης)  συμπληρωμένη με τα προσωπικά στοιχεία όλων των συντελεστών, ενώ το αρχείο αυτό θα ονομάζεται με το ονοματεπώνυμο του αποστέλλοντος.

Ταινία Μικρού Μήκους

  • Η ταινία πρέπει να έχει διάρκεια από 3 έως 12 λεπτά.
  • Η ιδέα της ταινίας και τα μηνύματα πρέπει να είναι αποκλειστικά δικό σας προϊόν. Για τεχνικά και μόνο ζητήματα μπορεί να ζητηθεί η συνδρομή ενηλίκων, μετά από συνεννόηση με τη Συντονιστική Επιτροπή.
  • Η ταινία μπορεί να είναι αποτέλεσμα ατομικής ή ομαδικής προσπάθειας. Οι τεχνικές ατέλειες δεν αποτελούν κριτήριο αποκλεισμού μιας ταινίας.
  • Η ταινία θα πρέπει να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..Το e-mail θα σταλεί με θέμα: «Για τον Διαγωνισμό Ταινίας Μικρού Μήκους» και θα περιέχει δύο (2) συνημμένα αρχεία. Το πρώτο αρχείο θα περιέχει την ταινία σας σε μορφή mp4 και θα ονομάζεται με το ψευδώνυμό σας γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες. Το δεύτερο αρχείο θα είναι η ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (βλ. τέλος της Προκήρυξης) συμπληρωμένη με τα προσωπικά στοιχεία όλων των συντελεστών της ταινίας, ενώ το αρχείο αυτό θα ονομάζεται με το ονοματεπώνυμο του αποστέλλοντος.

Υποβολή έργων: 6 Δεκεμβρίου 2021 - 20 Ιανουαρίου 2022

Σημείωση: Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση του Σχολείου σας. Αν συναντήσετε δυσκολία στην ηλεκτρονική αποστολή του έργου σας, μπορείτε να απευθύνεστε στους καθηγητές Πληροφορικής του Σχολείου σας.

                                                                             Όροι Διαγωνισμού                                                                                

Σύμφωνα με το ν. 2121/1993 «Περί Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων», τα πνευματικά δικαιώματα των έργων (copyright) παραμένουν στους δημιουργούς τους. Τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν στο μέλλον τις διακριθείσες συμμετοχές για την προβολή και τη διάχυση των δράσεών τους (ενδεικτικά: με εκθέσεις, προβολές, ανάρτηση στο διαδίκτυο κ.ά.), προβάλλοντας τα έργα με τα ονόματα των δημιουργών τους. Οι δε συμμετέχοντες στον διαγωνισμό αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσης των διακριθέντων έργων τους.